Garaże drewnopodobne PREMIUM | CGT Konstrukcje stalowe

Standard wykonania garażu PREMIUM został stworzony dla bardziej wymagających Klientów, którzy chcieliby zakupić garaż typu blaszak, ale zależy im na wyjątkowej estetyce i funkcjonalności.

Garaż blaszany drewnopodobny z zadaszeniem orzech cgt.com.pl         Garaż blaszany z okuciami cgt.com.pl

Garaże blaszane - garaż podwójny klasy PREMIUM z okuciami, kolor RAL7024, bramy i okucia: RAL5010, wymiar całkowity 6x5 metra - www.cgt.com.pl

Dlaczego warto wybrać garaż w standardzie PREMIUM?

A. Konstrukcja w całości wykonana z profili zamkniętych
B. Blacha akrylowa w wybranym kolorze RAL lub blacha drewnopodobna [patrz wzornik]
C. Nity w kolorze RAL dopasowanym do koloru blachy [zobaczy nity w kolorze]
D. Obróbki blacharskie narożników i dachu [zobacz obróbke blacharską]
E. Zamki ryglujące z klamką i wkładką patentową

F. Garaż PREMIUM z blachy drewnopodobnej wygląda jak garaż drewniany [galeria garaże drewnopodobne]

G. Blacha na pramie w poziomie [zobacz bramy w poziomie]

Garaże blaszane - konstrukcja wzmocniona z profili zamkniętych - klasa PREMIUMSpecjalizujemy się w wykonywaniu garaży ze wzmocnioną w całości konstrukcją z PROFILI zamkniętych, tzw. kwadratowych rur. Podstawowym materiałem, jakim stosujemy na konstrukcję ścian jest profil 30x40 oraz 30x30 a na konstrukcję dachu profil 30x50 i 40x60. Zastosowanie takiego materiału sprawia, że szkielet garażu zyskuje dużo większą sztywność i wytrzymałość na obciążenie, niż klasyczny blaszak wykonany z kątowników.

Dodatkową zaletą jest to, że garaże i wiaty wykonane z profili zamkniętych są łatwe do ocieplenia od wewnątrz. Istnieje również możliwość obłożenia garażu blachą od wewnątrz. Wówczas garaż zyskuje łatwo zmywalną powierzchnię ścian wewnętrznych, wymaganą szczególnie w warsztatach samochodowych, myjniach, zakładach produkcyjnych, a ocieplenie ścian styropianem i otynkowanie od strony zewnętrznej sprawia, że blaszak imituje wyglądem budynek murowany.