Garaże blaszane drewnopodobne | CGT

Garaże drewnopodobne

Garaż blaszany drewnopodobny został stworzony jako standard premium dla bardziej wymagających Klientów, którzy chcieliby zakupić garaż blaszak, ale zależy im na wyjątkowej estetyce i funkcjonalności.

Dlaczego warto zdecydować się na garaż blaszany drewnopodobny?

• Konstrukcja garażu  w całości wykonana jest z profili zamkniętych
  • Klient posiada wybór spośród blachy akrylowej w wybranym kolorze RAL lub blachy drewnopodobnej [patrz wzornik]
  • Nity w kolorze RAL dopasowane są do koloru blachy [zobaczy nity w kolorze]
  • Wykonujemy obróbki blacharskie narożników i dachu [zobacz obróbke blacharską]
  • Garaże drewnopodobne posiadają zamki ryglujące z klamką i wkładką patentową
  • Garaż z blachy drewnopodobnej wygląda jak garaż drewniany, natomiast usługa jego wykonania jest znacznie tańsza [galeria garaże drewnopodobne]
  • Garaż blaszany drewnopodobny posiada blachę na bramie w poziomie [zobacz bramy w poziomie]

Garaż z blachy drewnopodobnej - wykonanie

Specjalizujemy się w wykonywaniu garaży ze wzmocnioną w całości konstrukcją z profili zamkniętych, tzw. kwadratowych rur. Podstawowym materiałem, jakim stosujemy na konstrukcję ścian jest profil 30x40 oraz 30x30 a na konstrukcję dachu profil 30x50 i 40x60. Zastosowanie takiego materiału sprawia, że szkielet garażu zyskuje dużo większą sztywność i wytrzymałość na obciążenie, niż klasyczny blaszak wykonany z kątowników.

Garaże blaszane - konstrukcja wzmocniona z profili zamkniętych - klasa PREMIUM

Garaże drewnopodobne - zalety

Dodatkową zaletą jest to, że garaże i wiaty wykonane z profili zamkniętych są łatwe do ocieplenia od wewnątrz. Istnieje również możliwość obłożenia garażu blachą od wewnątrz. Wówczas garaż zyskuje łatwo zmywalną powierzchnię ścian wewnętrznych, wymaganą szczególnie w warsztatach samochodowych, myjniach, zakładach produkcyjnych.  Ocieplenie ścian styropianem i otynkowanie od strony zewnętrznej sprawia, że blaszak imituje wyglądem budynek murowany.

Garaże blaszane - szeroka oferta firmy CGT

Zapraszamy do zapoznania się z pozostałymi oferowanymi przez nas produktami: garaże akrylowe, garaż blaszany podwójny, garaż blaszany 3x5.